CSOKIS-CSILIS-RUMOS MEGGY…
Egy kis „ KULINÁRIS ” élvezet...
Az ételek és a gasztronómia szeretete mindig elkísért. Sokat főzök és szeretek új dolgokat kipróbálni .
Az első főzéssel kapcsolatos élményeim nagyanyámhoz kötődnek. Már kisgyermek koromban is a konyhában sündörögtem és szinte észrevétlenül lett az életem része: hobbim, szórakozásom, kikapcsolódásom…
Isteni finom CSOKIS, CSILIS, RUMOS MEGGYET főztem!
A recept: 1,5 kg meggyet 30 dkg nádcukorral, 6 db apróra vágott (pici) piros csilipaprikával összefőztem (kb.20-25 perc) Mikor már majdnem elfőtte a levét, beletördeltem 2 tábla 60 %-os étcsokit. Fél dl rumban elkevertem 1 zseléfix-et és ezt is hozzáöntöttem. Pár keverés és kész is. Forrón üvegekbe töltöttem ( 3 üveggel lett belőle)
(Hogy mihez fogom enni? Azt még nem tudom. De nagyon-nagyon finom!!!)