Ági Szilánkok

Ági Szilánkok

IMÁDOK KÍSÉRLETEZNI

2015. június 18. - Vámosi Lászlóné

IMÁDOK KÍSÉRLETEZNI …

… ezért már másodszor főztem rózsaszörpöt az idén..
Különlegesség a konyhában! Hosszú ideig élvezhetjük a rózsa friss illatát és zamatát.
… több receptet is elolvastam…. a második „alkotásomat” kicsit „átvariáltam”… ez nekem jobban „bejött”! Közreadom… hátha valaki kedvet kap hozzá !!! Talán úgy tudnám jellemezni, hogy: ILLATOS-VIRÁGOSKERT íze van!

- egy jó nagy adag illatos PIROS rózsaszirom (nálam kb. 40 dkg)
- kb. 2 liter víz
- 1 kg NÁDcukor ( természetesen bármely cukor jó hozzá)
- 1 citrom nagyon vékonyan lehámozott héja
- 1 teáskanál citromsav
Elkészítés:
Először is keressünk szép piros, illatos rózsákat. Ehhez nem jó sem a sárga, sem a futórózsa. (A szörp színe és illata miatt!)

rozsa_1.jpg

Alaposan, (de óvatosan) mossuk át a szirmokat, két liter vízben főzzük addig, amíg el nem veszti a színét (kifehéredik)…ez 10-15 perc (én másodszor fedő alatt főztem, s így ez még illatosabb lett).

rozsaszorp4.jpg

Átszűrtem egy másik edénybe és a cukorral, meg a citromhéjjal együtt csak addig főztem (nem lobogó lángon), amíg a cukor el nem olvadt.

rozsaszorp.jpg

Utána citromhéjat kidobtam, belekevertem a citromsavat, majd üvegekbe töltöttem és „szárazdunsztba” tettem egy napra.

rozsaszorp1.jpg



Vendégváróként meg lehet „bolondítani” egy kicsit… finom hűsítő koktél is készíthető belőle!…. egy kancsóba készítünk rózsalimonádét (vízzel, vagy szódával) hozzáadunk ½ dl vodkát, pár citromkarikát és egy „maroknyi” jégkockát, 1-2 citromfű és/vagy mentalevelet…. Isteni finom…Kellemesen üdítő (és bódító)!
Vállalkozó kedvűek próbálják ki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agiszilankok.blog.hu/api/trackback/id/tr127554466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása